Καλώς ήρθατε...

Το ιστολόγιο αυτό σκοπεύει να ενημερώσει τους αναγνώστες για τα βιβλία που διαθέτουμε προς πώληση. Επίσης, ελπίζουμε οτι θα αποτέλεσει μια πηγή για τις δραστηριότητες γύρω απο το παλιό βιβλίο και την βιβλιοδεσία στην Αθήνα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο tzavella3@gmail.com, τηλεφωνικά (2103802816 και 6947549945) ή επισκεπτόμενοι το χώρο μας στη Τζαβέλλα 3, Εξάρχεια (Δείτε το χάρτη πιο κάτω). Οι ώρες λειτουργίας του καταστήματος είναι 2-8 μμ τις καθημερινές.

Για να δείτε τους επικαιροποιημένους καταλόγους μας, επιλέξτε απο τη διπλανή στήλη "Κατάλογοι βιβλίων προς πώληση" τη θεματική ενότητα που σας ενδιαφέρει και πιέστε για να ανοίξει ο αντίστοιχος κατάλογος. Ο Κατάλογος με τις Τελευταίες Καταγραφές ΔΕΝ επικαιροποιείται.

Αν θέλετε να σας ενημερώνουμε για σημαντικές επικαιροποιήσεις σε κάποιο κατάλογο (1-3 φορές το χρόνο) στείλτε μας ένα μήνυμα αναφέροντας τον κατάλογο ή το θέμα που σας ενδιαφέρει.

Αν δεν βρίσκεστε στην Αθήνα, μπορούμε να σας στείλουμε τα βιβλία που θέλετε να αγοράσετε με αντικαταβολή (ελάχιστο πρόσθετο κόστος 6 ευρώ για δέματα μέχρι 2 κιλά) με τη Γενική Ταχυδρομική.

Λ. Βουγιούκας

Πως θα μας βρείτε...

View Larger Map

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Βιβλία Μαγειρικής


Παλαιοβιβλιοπωλείο Λ. Βουγιούκας

Τζαβέλλα 3, Εξάρχεια

Τηλ. 2103802816 και 6947549945

Email:tzavella3@gmail.com

BLOG: http://tzavella3.blogspot.com/

Ώρες Λειτουργίας : Kαθημερινές 2-8μμ



ΠΡΟΣΟΧΗ!  Για να δείτε επικαιροποιήσεις αυτού του Καταλόγου μετά τις 15 Μαρτίου 2023 πηγαίνετε στο αντίστοιχο κεφάλαιο στο σύνδεσμο:

Μαγειρική - Οικοκυρικά 


ΔΤΜΑΓ20 ____ Ο οδηγός του νοικοκυριού: Μαγειρική - ζυμαρικά - ζαχαροπλαστική - καρυκεύματα - κονσερβοποιΐα - κρασιά και ξίδια…. χ.χ. [~1960], 8ο, σ. 400. Άκοπο. €22

ΔΤΜΑΓην ____ Η νοικοκυρά, τί πρέπει να γνωρίζει; Βιβλίον 2ον: Ζαχαροπλαστική. Βιβλίον 3ον: Καλή συμπεριφορά. Βασιλείου χ.χ. [~1950], 4ο, σ. 337-735. Πανόδετο. €30

ΔΤΜΑΓ32 ____ Η νοικοκυρά, τί πρέπει να γνωρίζει; Βιβλίον 3ον: Καλή συμπεριφορά. Βασιλείου χ.χ. [~1950], 4ο, σ. 503-735. Πανόδετο. €17

ΔΤΜΑΓ17α Άγκυρα Νέος οδηγός μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής “Άγκυρας”. 2η έκδοση. Αθήναι, χ.χ., σ. 174. €30

ΔΤΜΑΓ17 Άγκυρα Νέος οδηγός μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής “Άγκυρας”. 2η έκδοση. Αθήναι, χ.χ., σ. 174. Ταλαιπωρημένο. €25

ΔΤΜΑΓ4α Αθανασίου Π. Νέα μεγάλη πλήρης μαγειρική - Ο απαραίτητος σύντροφος κάθε σπιτιού. Εκδ. εφημερίδος “Πολιτεία”, Αθήναι, 1932, σ. 468. Δεμένο, ταλαιπωρημένο. €30

ΔΤΜΑΓ4 Αθανασίου Π. Νέα μεγάλη πλήρης μαγειρική - Ο απαραίτητος σύντροφος κάθε σπιτιού. 1ος τόμος (Α-Μ). “Πολιτεία”, Αθήναι, 1932, 8ο, σ. 288. €15

ΔΤΜΑΓαλ6 Αλμανάκ της Γυναίκας - Νόστιμη κουζίνα Τόμοι 1+2. Πάπυρος, 1974, ~29χ20 εκ., σ. 1136. Σε δύο πανόδετους τόμους. €50

ΔΤΜΑΓ19 Βασιλάκης Νικ. Μαγειρική μετά ζαχαροπλαστικής δι’ οικογενείας και μαγείρους. 150 οδηγίαι φαγητών και γλυκισμάτων. Εγκυκλοπαιδική Μόρφωσις, χ.χ. [~1950], μικρό σχήμα, σ. 48. €10

ΔΤΜΑΓ25 Γαστρονομία Εκδότης Αλέξανδρος Μπενάκης. Τεύχη 1 - 2 - 3 - 4. Ιανουάριος - Δεκέμβριος 1972. €30

ΔΤΜΑΓδη6 Δημοσθενιάδης Γεώργιος Μαγειρική. Παπαδημητρίου, Αθήναι 1954, 8ο, σ. 588+έγχρωμες εικόνες. Δεμένο μαζί: Ψυλλάς Μιχ: Ζαχαροπλαστική. Παπαδημητρίου, Αθήναι 1954, 8ο, σ. 119+έγχρωμες εικόνες. Δύο έργα δεμένα σε ένα τόμο με δερμάτινη διακοσμημένη ράχη. €50

ΔΤΜΑΓ8 Εστιάς Φαγητά και γλυκίσματα. Έκδοσις του μηνιαίου περιοδικού “Ελληνικοί Ορίζοντες”, Αλεξάνδρεια, χ.χ. [~1945], 8ο, σ. 176. Δεμένο με το αρχικό λιθόγραφο περικάλυμμα. €40

ΔΤΜΑΓεσ2 Εστιάς Φαγητά και γλυκίσματα. Έκδοσις του μηνιαίου περιοδικού “Ελληνικοί Ορίζοντες”, Αλεξάνδρεια, χ.χ. [~1945], 8ο, σ. 176. Πανόδετο. €30

ΔΤΜΑΓζα5 Ζακιρίδου Ειρήνη (επιμ.) Εύγευστη και υγιεινή διατροφή. Μετάφραση Μαριάνα Γαβριηλίδου. Εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Διατροφής της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών της ΕΣΣΔ (Μόσχα). Γιαννίκος, 1964, 8ο, σ. 469. Δεμένο με δερμάτινη διακοσμημένη ράχη. €40

ΔΤΜΑΓκα7 Κασφίκη Άννα Το νοικοκυριό. Αθήναι, 1956, 8ο, σ. 137. Πλαστικοποιημένα εξώφυλλα. €12

ΔΤΜΑΓκω7 Κωττάκης Λ. Μιχάλης Ο γύρος του κόσμου με ένα πηρούνι. Γαστρονομικές περιπλανήσεις ενός διπλωμάτη. Αθήνα, 1997, σ. 335+[9]. Σκληρό κάλυμμα. €25

ΔΤΜΑΓ22 Μαγιόγλου Κ. Π., Στεφανία Κάβαλετς Εικονογραφημένη σύγχρονη κουζίνα μαγειρικής -ζαχαροπλαστικής. Εκδοτικός Οίκος Βιβλίου, χ.χ., σ. 632. Πανόδετο. €20

ΔΤΜΑΓ12 Μάρκος Κωνστ. Η νεώτατη μαγειρική, ζαχαροπλαστική, διαιτητική - Μοντέρνοι τρόποι - Μενού. 2 τόμοι. Αθήναι, 1954, 8ο, σ. 545+124+251+84+323. 2 τόμοι δεμένοι με δερμάτινη διακοσμημένη ράχη. €50

ΔΤΜΑΓμα4 Μάρκος Κωνστ. Η νέα επιστημονική διαιτητική. Αθήναι, 1954, 8ο, σ. 334. Δεμένο μαζί του ίδιου: Menus - Μενού της εποχής. [~1954], 8ο, σ. 124, Χωρίς τη σ. τίτλου. Δεμένο μαζί του ίδιου: Η νεωτάτη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Αθήναι, 1954, 8ο, σ. 545. Δεμένο μαζί του ίδιου: Η νεωτάτη ζαχαροπλαστική. Αθήναι, 1954, 8ο, σ. 252. Η νεωτάτη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Δεμένο μαζί του ίδιου: Οι καλοί τρόποι. [~1954], 8ο, σ. 84. Χωρίς τη σ. Τίτλου. Πέντε γα δεμένα σε ένα τόμο με δερμάτινη διακοσμημένη ράχη. €50

ΔΤΜΑΓ12α Μάρκος Κωνστ. Η νεώτατη μαγειρική, ζαχαροπλαστική, μενού. Αθήναι, 1954, 8ο, σ. 545+124+251. Δεμένο με δερμάτινη διακοσμημένη ράχη, αποκολλημένη από το πάνω καπάκι. €30

ΔΤΜΑΓμα4δ Μάρκος Κωνστ. Η νεωτάτη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Αθήναι, 1966, 8ο, σ. 539+128 (Οικογενειακά Μενού)+243 (Ζαχαροπλαστική) +323 (Οι καλοί Τρόποι και Η Νέα Επιστημονική Διατητιτκή). 2 πανόδετοι τόμοι (ο πρώτος με το αρχικό περικάλυμμα). €50

ΔΤΜΑΓμι9 Μίχου Ιωάννα (επιμ.) Παραδοσιακή κουζίνα αγροτικών περιοχών Πελοποννήσου (ΔΣΕ). Πάτρα, 1977, σ. 177. €17

ΔΤΜΑΓπα7β Παραδείση Χρύσα Μεγάλη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Ελληνική και ξένη κουζίνα. Χρυσή Πέμμα, χ.χ., σ. 335+ευρετήριο. Πανόδετο χωρίς το περικάλυμμα. €22

ΔΤΜΑΓπα7γ Παραδείση Χρύσα Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική της νέας νοικοκυράς. Αθήναι, 1956, 8ο, σ. 128. €20

ΔΤΜΑΓπα5 Παρασκευοπούλου Δ. Π. Απλή αλλά συστηματική μαγειρική και ζαχαροπλαστική: 240 φαγητά και γλυκά. 1959, σ. 91. €20

ΙΑΤΠ12β Πέτρου Ηλίας Υγιεινή διατροφή. Με αναλυτική χημεία των τροφίμων. Η Βιβλιοθήκη της Φυσιοθεραπείας, Αθήναι, 1938, μικρό 8ο, σ. 184. [Επίσης Κατάλογος Μαγειρική] €16 

ΔΤΜΑΓρο6 Ρομάντσο Εγκυκλοπαίδεια της νοικοκυράς. Τόμος Α´. Αθήναι 1948, μεγάλο 8ο, σ. 607. Πανόδετο, συντηρημένα τα έγχρωμα λιθόγραφα εξώφυλλα. €

ΔΤΜΑΓσαβ Σαβαρίνης Ν. (επιμ.) Νεωτάτη μαγειρική - ζαχαροπλαστική. Τα Χρήσιμα Βιβλία, Αθήναι, 1959, 8ο, σ. 416. Φθορές στο κάλυμμα. €20

ΔΤΜΑΓσα Σαλίβερος Ι. Μιχ. (εκδ.) Νέα μαγειρική, ζαχαροπλαστική και ποτοποιΐα. Σαλίβερος, Αθήναι {~1940], 8ο, σ. 280. Σκληρό κάλυμμα. €25

ΔΤΜΑΓτσ6 Τσελεμεντές Κ. Νικ. Οδηγός μαγειρικής. Eκδ. 6η επηυξημένη και βελτιωμένη. Εκδ. Παπαχρυσάνθου, Αθήναι, 1932, 8ο, σ. 427. Με εικόνες. Πανόδετο. €30

ΔΤΜΑΓ2α Τσελεμεντές Κ. Νικ. Οδηγός μαγειρικής. Eκδ. 8η, εκδ. Σαλίβερος, Αθήναι [1938], 8ο, μεγάλο 8ο, σ. 472. Με εικόνες. Πανόδετη διακοσμημένη βιβλιοδεσία. €25

ΔΤΜΑΓτσ11 Τσελεμεντές Κ. Νικ. Οδηγός μαγειρικής. Eκδ. 11η, εκδ. Σαλίβερος, Αθήναι, 1957, 8ο, σ. 472. Με εικόνες. Πανόδετη διακοσμημένη βιβλιοδεσία. €

ΔΤΜΑΓτσ15 Τσελεμεντές Κ. Νικ. Ο Νέος Τσελεμεντές του 68. Οδηγός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Eκδ. 15η, πανηγυρική και συμπληρωμένη. Φυτράκης - Κουτσούμπος, Αθήναι, 1968, 8ο, σ. 541. Επιμέλεια ζωγράφου Τάσου Χατζή. Πανόδετη διακοσμημένη βιβλιοδεσία. €30

ΔΤΜΑΓτσ16 [Τσελεμεντές] Ο αυθεντικός Τσελεμεντές. Επιμ. Π. Παπαγιάννης. Μανιατέας, χ.χ., ~30χ20 εκ., σ. 363. Σκληρό κάλυμμα, αποκολλημένο το πάνω μέρος του καλύμματος. €15

ΤΙΖφιο Φιορεντίνου Μαρία Παραδοσιακή ζακυνθινή κουζίνα. Μεσογειακή διατροφή, Λαογραφία, Τέχνη, Πολιτισμός. 2009, ~30χ20 εκ., σ. 486. [ΕΠίσης Κατάλογος Μαγειρική] €35

ΔΤΜΑΓ14 _____ La cuisine moderne illustrée comprenant la cuisine en général, la pâtisserie, la confiserie et les conserves classées méthodiquement par une réunion de cuisiniers. Nouvelle edition illustree. A. Quillet, Paris, s.d. (~1920), p. 602+plates. Με έγχρωμες εικόνες. Χωρίς καπάκια.  €40

ΔΤΜΑΓ23 Banneau Jean-Louis Le répertoire de la patisserie. Entremets et glaces. Ernest Flammarion, Paris, 1925, in-8 377p. Reliure toile. €30

ΔΤΜΑΓ10 Courtois G. L’ art d’ etre chef. Lyon, editions Rivoire, s.d., 251 pages. €20

ΔΤΜΑΓ11 Dubois Urbain Ecole Des Cuisinieres Methodes Elementaires Economiques. Cuisine, Patisserie, Office. 3eme edition. E.Dentu, editeur, Libraire de la societe des gens de lettres Paris, 1877, 8ο, 659 pages. With numerous illustrationss amd engraved frontispiece. Bound with leather decorated back. €140

ΔΤΜΑΓnau Nau Gisela Bon Appetit: Ο μέγας AMC οδηγός μαγειρικής της μοντέρνας κουζίνας. AMC, Αθήνα, 1973, τετράγωνο σχήμα, σ. 355. Σκληρό κάλυμμα. €15

ΔΤΜΑΓsa6 Sanda Marin Carte De Bucate. Cartea Romaneasca, 1937, 8o, p. 471. Ταλαιπωρημένο, χωρίς το πίσω κάλυμμα. €40

ΔΤΜΑΓ21 Saint-Ange, E., de La Bonne Cuisine De Madame E. Saint-Ange. 800 recettes et 500 menus. 36 gravures. Paris, Larousse [1929], In-12 fort, cartonnage illustré, 448 pp. €50

ΔΤΜΑΓ16 SUZANNE Alfred La Cuisine et Patisserie Anglaise et Américaine. Traité de l'alimentation en Angletter et en Amérique. Paris: L'Art Culinaire, 1904. Paris: L'Art Culinaire, 1904. Second edition.  Grand In/8 reliure demi-basane verte, dos à nerfs à titres dorés, illustrations in-texte, 394 p. Φθαρμενο το πανί στα καπάκια. €90

ΔΤΜΑΓ18 Venos Fannie, Lillian Prichard Can the Greeks cook! The Dietz Press Inc., Richmond, Virginia, 1951, p. 121. Hardbound. €30

ΔΤΜΑΓvi Viaud V. J. Ο βακαλάος μαγειρευόμενος κατά 146 τρόπους. Μεταφρ. Γ. Λ. Γρηγοράκη. Δημητράκος, εν Αθήναις, χ.χ., μικρό σχήμα, σ. 72. €14


Παλαιοβιβλιοπωλείο Λ. Βουγιούκας

Τζαβέλλα 3, Εξάρχεια

Τηλ. 2103802816 και 6947549945

Email:tzavella3@gmail.com

BLOG: http://tzavella3.blogspot.com/

Ώρες Λειτουργίας : Kαθημερινές 2-8μμ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου